ERZURUM / HINIS - Halil Çavuş Ortaokulu

Eyl

Uzun bir aradan sonra okulumuza kavuştuk, öğrencilerimizle yaz tatilini ve okudukları kitapları değerlendirdik. Yeni eğitim öğretim yılımızın planlarını heyacanla konuştuk. Öğrencilerimiz, yeni öğretmenleriyle tanıştı ve aramıza yeni katılan öğrencilerimizle kaynaştık.

Haz

8.sınıflarımız LGS maratonun sonuna geldi ve mezun oldular.

Haz

Ortaokul öğrencilerimiz karnelerini aldılar ve öğretmenleriyle bol bol fotograf çektirdiler.

Haz

6.sınıflarımız öğretmenleriyle piknikta doğanın keyfini çıkardılar.

Haz

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Tuğçe Aydemir, 7.sınıf öğrencilerimizle kuş yemliği yaptı, öğrencilerimiz, doğada öğrenmenin keyfini çıkarmış oldu.

Haz

Öğretmenlerimizle sene sonu etkinliği olarak Muş gezisi yaptık. Tarihi yerler gezildi ve sene sonu yorgunluğu atılmış oldu.

Haz

Köyümüze bahar gelince öğrencilerimizle sıcak havanın tadını eğlenerek çıkardık. 7. sınıfımızın öğrencileri için unutulmaz bir anı oldu.

Haz

Hınıs Aile Hekimleğinden doktorlarımız okulumuza gelerek öğrencilerimize göz tarama testi yaptılar.

Haz

Sınavdan önce öğrencilerimizin kaygılarını azaltmak ve moral vermek için öğretmenlerimiz, 8.sınıf öğrencilerimizi pikniğe götürdü. Eğlenceli anlar herkes için güzel bir anı oldu.

May

Köyümüzün hemşiresi, artan çölyak ve astım için öğrencilerimize farkındalık semineri verdi. Öğrencilerimiz, hastalığın farkına varıp davranış ve tutumlarını değerlendirdiler.

May

Erzurum MEM tarafından hazırlanan seminerimizde 8.sınıf öğrencilerimize sınav taktikleri anlatıldı.

May

23 Nisan Ulusual Egemenlik ve Çocuk Bayramında okulumuz öğrencileri çeşitli dans gösterileri ve yarışmalar düzenlediler.

Haz

Öğrencilerimizle kalem ucundan ampul yapımını denediler. Öğrenciler, kalem ucuna elektirk akımı verildiğinde direncin fazla olmasından dolayı ısındığını ve ampulun etrafı aydınlattığını görmüşlerdir.

Haz

7. ve 6. sınıf öğrencilerimiz, elektrik yüklerinin üretecin bir kutbundan çıkarak diğer kutba gitmesi için oluşturulan düzeneği Tuğçe Öğretmenleriyle Bilim Laboratuvarımızda yaparak yaşayarak öğrendiler. Öğrenciler, devre elemaları, anahtar, kablo gibi kavramları öğrenip yerinde uyguladılar.

Haz

Rehberlik Panomuzun bu ayın konusu teknoloji bağımlılı oldu. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanımız Yunus Hoca, teneffüslerde ve rehberlik saatlerinde öğrencilere vakit ayırarak panoyla ve teknolojiyle ilgili konuşmalar ve sohbetler gerçekleştiriyor. Öğrencilerin soruları cevaplanıyor ve duyarlılık eğitimi veriliyor.